Jónás Judit:

1987-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola színész szakán, szakmai tudását számtalan színházban bizonyította.
Az évek során az alábbi elismeréseket tudhatja magáénak:

* 1993. „Ki Mit Tud?” vers és prózamondó kategória I. helyezett
* 1987 MTV nívó díj
* 1992 Domján Edit díj
* 2010 Magyar Köztársasági Érdemrend Aranykeresztje.

Werner József:

Munkáit az alábbi darabokban láthattuk: Nádas Péter:Találkozás(Pécsi Nemzeti);Örkény István:Tóték(Pécsi Harmadik Színház)Faludy György: Villon Máshogy (Thália Színház); Ha én felnőtt volnék (Városmajori Szabadtéri Színpad);Hegedűs a háztetőn ( Zsámbéki Színház és Művészeti Bázis); Kő-pille (Pécsi Bóbita Bábszínház); La-Mancha Lovagja, Liliomfi (Óbudai Társkör) stb.

Az Alapítvány kitűzött célja érdekében színházat működtet, tájelőadásokat tart, együttműködik más civil szervezetekkel, lehetőséget ad ifjú tehetségeknek az önmegvalósításra és fejlődésre. Alapítványunk hisz a civil szervezetek társadalmi szerepének fontosságában. A civilek kreativitása és empátiakészsége kitapinthatóvá vált a társadalmi lét minden területén. Az értékek és közösségek válságára a civil szféra a legegészségesebb választ adta, újraszervezte önmagát. Megjelent az önkéntesség, az öntevékenység, az adományozás. Az én, az ego alapvetően önző viselkedésű. Az önzetlenség: egyoldalúan örömet és értéket adni a társadalomnak, az egyénnek, minden ellenszolgáltatás nélkül. A szív, a szeretet, a belső késztetés és intelligencia hatására.

Ösztönözni kívánjuk az embereket és a kultúrákat, hogy humánus, fenntartható fejlődés útjára lépjenek, tiszteletben tartva az egyéni és kulturális különbségeket, ám egymással megosztva mindazokat az értékeket és célokat, melyek a legmélyebb kötelékből származnak és összekapcsolják az emberiség nagy családjának minden tagját. Úgy gondoljuk, hogy a roma társadalmi integráció felgyorsítása, a roma kultúra megőrzése közvetve hatással van a magyar kultúrára. Jelen esetben ez kibővül a többi hazánkban élő, programunkban részt vevő nemzetiségekre is. Hidat kell építenünk, mely segítségével áthidalhatóvá válnak a feszültségek. Európába, csak egységes kultúrával képviseltethetjük magunkat, melynek szerves része a cigányság is. Ez a mai roma ember reneszánsz hitvallása. A népművészet és a népi kultúra élő megtapasztalása elősegíti a kölcsönös barátságok kialakulását és egymás megértését.

Színházunk saját társulattal rendelkezik. Privát színházzal nem rendelkezünk, állandó játszóhelyünk a Rajkó Művészegyüttes (Talentum) színházterme, ahol repertoár darabjainkat és új bemutatóinkat tartjuk. Havonta 2-3 alkalommal tájelőadásokat tartunk országos hatáskörrel, feladatunknak érezzük, hogy vidéki művelődési házakba, falvakba is eljussanak darabjaink. Kiemelt fontosságú rendezvények, melyre meghívást kaptunk: Művészetek Völgye: négy előadás;I-VII.ARCUSFEST Nemzetiségi Színházi Találkozó; POSZT Off; Múzeumok Éjszakája 3 előadás; I-II-III.Athe Sam-Itt vagyunk!”Budapest:Gödör Klub Cigány Összművészeti Fesztivál; Pécsi Összművészeti Fesztivál; I-II. Budapesti Roma Fesztivál; Ausztria-Bécs Magyarok Háza;Szlovákia: Párkány - Királyhelmec

Társulatunk tagjai:
Jónás Judit (Domján Edit díjas), Werner József, Logodi László, Mata András, Sándor Júlia, Rozsnyai Júlia, Pásztor Edina(Jászai Mari díjas), Pálfai Péter, Matoricz József, Witterle Gábor, Szabó György, Deák Mihály, Kovács Anikó, Márkus Rita, Kovács Mária,Horváth László,Csapláros László,Rácz László,Major Róbert,Lakatos György,Troján Tünde,Kóródi Péter.

Vendégművészek:

Szegedi Dezső(Jászai Mari díjas), Balog János,Vas Zoltán Iván,Bakos Éva, Lojkó Lakatos József, Tompa Ádám, Jászberényi Gábor, Salamon Suba László, Polgár Katalin, Horváth Kristóf, Lacza Edit, Meszléry Judit(Jászai Mari díjas), Sztarenki Pál,Szabó Márta(Domján Edit díjas),Horányi László,Adorjáni Bálint,Tornyi Ildikó,Gazdag Péter

Legnagyobb örömünkre társulatunk 2009. márciusában megnyerte az ARCUSFEST Országos Nemzetiségi Színházi Találkozó legjobb előadása fődíjat. A találkozó a magyarországi nemzetiségek (bolgárok, görögök, horvátok, lengyelek, németek, örmények, romák/cigányok, románok, ruszinok, szerbek, szlovákok, szlovének, ukránok) legjelentősebb és leglátványosabb kulturális-művészeti rendezvénysorozata. Minden év tavaszán a budapesti találkozón 10-12 magyarországi nemzetiség 15-20 társulata mutatkozik be 10-12 nemzetiségi nyelven és magyarul.

A társulás művészi hitvallása:

feladatunk a cigány nemzetiség gazdag kultúrájának, zenei világának, tehetségének, érzékenységének mind szélesebb közönséggel történő megismertetése. A bemutatott előadások (36 bemutató) kötődnek a roma kultúrához akár témaválasztás, szerző, rendező, színészek, zenészek tekintetében. A repertoár létrehozásakor a sokoldalúság követelmény. Folyamatosan szerepel a műsoron mesejáték, monodráma, zenés életmű, balladák színházi adaptációja, mai magyar drámák, irodalmi estek.

További információ az Alapítvány weboldalán